STARTERSBEGELEIDING

U hebt het besluit genomen om ondernemer te worden. Gefeliciteerd! Alleen ....... heeft u wel stilgestaan bij alles wat daarbij komt kijken? En waar begin je? Het is natuurlijk altijd goed indien men zich orienteert bij de Kamer van Koophandel, de belastingdienst, de gemeente, banken, enz.

 

Heeft u bijvoorbeeld vergunningen nodig? Start u vanuit huis of heeft u een bedrijfsruimte nodig? Zo ja wat kost dat en wat zijn de condities? Start u alleen of met een (zakelijke) partner? Eenmanszaak? VOF? BV? Wat wordt de rechtsvorm en waarom? Gaat u leveren aan particulieren of bedrijven? Wat is uw doelgroep? Heeft u vreemd vermogen nodig of start u met uitsluitend eigen geld? Heeft u een ondernemersplan gemaakt? Kortom: Weet u door de bomen het bos nog te vinden??

 

Bij Clemens en Freni Administraties & Belastingadvies B.V. kunt u terecht voor advies op maat, het laten opstellen van een professioneel ondernemersplan inclusief (meerjaren) prognoses. Maar ook voor advisering betreffende de rechtsvorm, ondersteuning en onderhandeling bij de bank, gemeente, enz. en het opstellen van diverse contracten bijvoorbeeld (VOF/huur/enz.). U kunt gewoon voor alle aspecten van het starten van een onderneming bij ons terecht!!!